Bereidingswijze
Het water met de boter en het zout aan de kook brengen, alle bloem tegelijk toevoegen en op het vuur flink roeren tot het deeg gelijkmatig en soepel is, loslaat van de pan en als een geheel samenhangt. Krenten, rozijnen en sukade erdoor mengen.
Van het vuur af een voor een de eieren toevoegen en telkens het deeg gelijkmatig roeren. Het deeg moet zo dik zijn, dat het nog juist als een bal van de lepel kan vallen.
Het frituurvet goed warm, doch niet dampend heet laten worden, het deeg in balletjes van gelijke grootte in het vet laten glijden en ze hierin laten rijzen en gaar en bruin bakken, plm. 8 minuten.
De bollen laten uitlekken, laten afkoelen en ze dik met poedersuiker bestrooien.
Van het vuur af een voor een de eieren toevoegen en telkens het deeg gelijkmatig roeren. Het deeg moet zo dik zijn, dat het nog juist als een bal van de lepel kan vallen.
Het frituurvet goed warm, doch niet dampend heet laten worden, het deeg in balletjes van gelijke grootte in het vet laten glijden en ze hierin laten rijzen en gaar en bruin bakken, plm. 8 minuten.
De bollen laten uitlekken, laten afkoelen en ze dik met poedersuiker bestrooien.
Vertel iets leuks over dit recept
Oliebollen van soezendeeg.
Worden de afgekoelde sneeuwballen gevuld met stijfgeslagen room, dan kunnen krenten, rozijnen en sukade achterwege blijven. De room met suiker (en met vanillemerg of vanillesuiker) stijfkloppen.
Bron: Recepten Huishoudschool Laan van Meerdervoort, 's-Gravenhage
Worden de afgekoelde sneeuwballen gevuld met stijfgeslagen room, dan kunnen krenten, rozijnen en sukade achterwege blijven. De room met suiker (en met vanillemerg of vanillesuiker) stijfkloppen.
Bron: Recepten Huishoudschool Laan van Meerdervoort, 's-Gravenhage
Ingrediƫnten
Voor 20 a 24 stuks:
3 dl water
200 gram bloem of zelfrijzend bakmeel *
75 gram boter
5 a 6 eieren
75 gram krenten, rozijnen en sukade
zout
frituurvet
poedersuiker
eventueel: slagroom (zie omschrijving)
* Het gebruik van zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem, of het mengen van wat bakpoeder door de bloem (plm. 5 gram), bevordert de luchtigheid van het deeg.
3 dl water
200 gram bloem of zelfrijzend bakmeel *
75 gram boter
5 a 6 eieren
75 gram krenten, rozijnen en sukade
zout
frituurvet
poedersuiker
eventueel: slagroom (zie omschrijving)
* Het gebruik van zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem, of het mengen van wat bakpoeder door de bloem (plm. 5 gram), bevordert de luchtigheid van het deeg.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1066848
Homepage ID
1188154
Smaak
A
Teller
1316
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Krenten en rozijnen afspoelen, goed laten uitlekken en droogdeppen.
Sukade in piepkleine stukjes snijden.
Sukade in piepkleine stukjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid