Oliebollen met appels, abrikozen en rozijnen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/29/2003 - 17:07
Bereidingswijze
Verwarm de frituurolie tot 180 graden.
Dompel een ijsbolletjesschep of twee lepels in de
hete olie om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
Schep niet meer dan vier
oliebollen tegelijk in het hete vet en laat ze in circa 5 minuten rondom goudbruin bakken.

Keer ze tijdens het bakken een keer om.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak de
overige oliebollen op dezelfde manier.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een goed gevulde oliebol. Volg bij gebruik van een pak oliebollenmix de aanwijzingen op de verpakking
Ingrediƫnten
  • 1 grote appel
  • sap van 1/2 citroen
  • 100 gr. gewelde, gedroogde abrikozen
  • 1/2 l.
    melk
  • 1 zakje verse gistkorrels
  • 1 eetl. suiker
  • 500 gr. bloem
  • zout
  • 100 gr.
    rozijnen
  • olie om te frituren
  • poedersuiker om te bestrooien

  • Hulpmiddelen & keukengerei
    Voor circa 24 stuks

    Leuke tips
    De oliebollen kunnen desgewenst in een oven van 160 graden of in de magnetron worden
    opgewarmd.
    Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.

    Ik wens je een gezond en fijn
    nieuwjaar !

    Eet smakelijk !
    Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Anders
    Recept ID
    1066793
    Homepage ID
    869650
    Smaak
    Z
    Teller
    948
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    1
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Snijd de geschilde appel in blokjes en bedruppel ze met het citroensap.
    Knip of snijd de
    abrikozen in stukjes.
    Maak de melk in steelpan lauwwarm.
    Roer er de gist en de suiker
    door.
    Doe de bloem in een kom en meng er het zout door.
    Maak een kuiltje in het midden
    en giet er de melk in.
    Meng met de mixer of met een lepel tot een glad deeg.
    Schep er
    de appel, de abrikoos en de rozijnen door.
    Laat het deeg afgedekt met plastic folie circa
    1 uur op een warme plek rijzen.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    reve51
    Gelegenheid