GEHAKT IN BLADERDEEG

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/28/2003 - 22:08
Bereidingswijze
* Druk de lapjes deeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een zo groot mogelijke lap.
* Steek dan met een groot glas of een uitsteekvorm 16 rondjes uit de lap.
* Verdeel het gehaktmengsel over het midden van 8 rondjes.
* Bestrijk de randjes met losgeklopt ei en druk er de andere rondjes op vast.
* Werk de rand af met behulp van een vork.
* Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
* Bestrijk de bovenkanten van de rondjes met de rest van het losgeklopte ei.
* En bestrooi ze dan met sesam- of maanzaad.
* Bak ze dan in de voorverwarmde oven bruin en gaar.
Vertel iets leuks over dit recept

LEKKER TUSSENDOORTJE
Ingrediƫnten
* 1 pakje Bladerdeeg
* 350 g Rundergehakt
* 1 ei
* 2 eetlepels Bloem
* 1 kleine gesnipperde Prei
* 2 gehakte augurken
* Zout en Peper
* 1 theelepel tijm
* 1 losgeklopt ei
* sesam- of maanzaad
Hulpmiddelen & keukengerei
* Groot Glas of een ronde uitsteekvorm.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1066732
Homepage ID
1073408
Smaak
H
Teller
15238
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
39
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
* Verwarm de oven voor op 200 graden
* Laat het pakje bladerdeeg ontdooien.
* Het rundergehakt met ei ,bloem ,gesnipperde prei ,gehakte augurken ,zout ,peper en de tijm doorkneden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bep13
Gelegenheid