Visterrine met zalm en schol

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/28/2003 - 12:12
Bereidingswijze
Bedek een cakeblik (je kunt ook heel goed het bakje, waar ijs in heeft gezeten,gebruiken,) met huishoudfolie en leg hier de norivellen in.
Verdeel het geleimengsel over de wortels, boontjes, de zalm en de scholfilets.
Leg dan in laagjes de ingredienten in het cakeblik. Zorg ervoor dat de laagjes verschillende kleuren krijgen voor het contrast.
Bijv. laagje zalm, laagje spercieboontjes, laagje wit vis, laagje worteltjes, laagje wit vis, laagje spercieboontjes, laagje zalm.
Bedek met Norivellen. Dek het af met wat zwaars en zet het minimaal twee uur in de koelkast.
Het lekkerste is toch wel om het minstens twaalf uur te laten staan.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht is echt een lust voor het oog en het smaakt ook nog ontzettend lekker. Mooi voorgerechtje en nog gemakkelijk te maken ook.
het moet minstens twee uur in de koelkast opstijven. Heel praktisch dus, je kunt het ruim van te voren maken en het is al klaar als je gasten arriveren.
Ingrediƫnten
1 bosje peterselie, 2 dl. koud water, 10 blaadjes gelatine, 2 dl. witte wijn, 2 dl. groentenbouillon, 3 grote wortels, 100 gram spercieboontjes, groot blik zalm, 5 scholfilets en norivellen of druivenbladen.
Leuke tips
Strooi over de bordjes wat gedroogde dille of tijm.
Snijd voor elk bordje twee plakes van de visterrine en drappeer deze op de bordjes.
Ik leg er dan nog een klein beetje creme fraiche bij met bieslook. Er hoort een lekkere frisse witte wijn bij.
Eet smakelijk.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1066677
Homepage ID
932962
Smaak
H
Teller
3178
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Leg de blaadjes gelatine in een kom met koud water totdat ze zacht zijn.
2. Hak de peterselie fijn.
3. Kook ondertussen 1 dl. van de witte wijn in een pannetje. Haal dit van het vuur af als de wijn kookt en voeg de zachte gelatine hier aan toe. Giet al roerende de rest van de witte wijn er bij en voeg de gehakte peterselie en de bouillon toe.
4. Maak de wortels schoon en snijd ze in lange, dunne reepjes. Kook ze beetgaar.
5. Snij de topjes van de boontjes en kook ook deze beetgaar.
Spoel daarna beide groenten met koud water af.
6. Laat het blik zalm uitlekken in een zeef en verwijder de velletjes en de graten. (indien nodig).
7. Bak de scholfilets in een pan met weinig boter tot ze gaar zijn. Minimaal 2 minuutjes aan elke kant.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jansien
Gelegenheid