Bereidingswijze
Haal de oesters uit de pan, leg ze terug in hun schaal en houd ze in een voorverwarmde oven warm.
Kook de saus tot een kwart in, voeg de creme fraiche toe en laat de saus opnieuw inkoken.
Haal de pan van het vuur, roer de boter door de saus en breng hem op smaak.
De saus over de oesters gieten.
Kook de saus tot een kwart in, voeg de creme fraiche toe en laat de saus opnieuw inkoken.
Haal de pan van het vuur, roer de boter door de saus en breng hem op smaak.
De saus over de oesters gieten.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
12 platte oesters
1 sjalotje
2 dl champagne
2 dl creme fraiche
50 g boter
zout, zwarte peper.
1 sjalotje
2 dl champagne
2 dl creme fraiche
50 g boter
zout, zwarte peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven en een kookpan.
Leuke tips
Serveer direct onder begeleiding van een glas champagne.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1066658
Homepage ID
1086224
Smaak
N
Teller
1768
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Open de oesters met een oestermes en vang het vocht op. Pas op dat de diepste oesterschaal niet beschadigt, want die hebt u nodig om de oesters in op te dienen.
Pel en snipper het sjalotje, en doe het met de champagne en het vocht van de oesters in een pan.
Pocheer de oesters op laag vuur.
Pel en snipper het sjalotje, en doe het met de champagne en het vocht van de oesters in een pan.
Pocheer de oesters op laag vuur.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid