Bereidingswijze
De oesters weer in hun schelp doen en ze best zetten op een bed van grof zout op een ovenplaat. De prei schoonmaken en fijnsnijden, in de warme boter gedurende 15 minuten zacht laten worden zonder te laten kleuren. Van het vuur nemen, het vocht van de oesters en de room bijgieten, kruiden met peper en indien nodig nog laten inkoken. Het bieslook bijvoegen en het mengsel over de oesterschelpen verdelen. 2 minuten onder de ovengrill zetten.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
24 oesters
grof zout
1 witte preisteel
50 g boter
6 eetlepels verse room
peper
2 eetlepels gehakt bieslook .
grof zout
1 witte preisteel
50 g boter
6 eetlepels verse room
peper
2 eetlepels gehakt bieslook .
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven en een kookpan.
Leuke tips
Dadelijk opdienen.
Organisatie : de preifondue kan je op voorhand maken en de sausbasis kan je 1 uur van tevoren bereiden (je moet de oesters niet te vroeg openen). De laatste fase onder de ovengrill daarentegen gebeurt op het allerlaatste ogenblik want dat moet heel snel gaan.
Organisatie : de preifondue kan je op voorhand maken en de sausbasis kan je 1 uur van tevoren bereiden (je moet de oesters niet te vroeg openen). De laatste fase onder de ovengrill daarentegen gebeurt op het allerlaatste ogenblik want dat moet heel snel gaan.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1066656
Homepage ID
1086224
Smaak
Q
Teller
4073
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De oesters openen, het vocht bewaren en zeven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid