Bereidingswijze
Bak de kreeftenpantsers even aan in wat olie. Verbrijzel dan de schalen tot kleine stukjes en vermeng ze met de eiwitten. Voeg er de court-bouillon aan toe en breng al roerend aan de kook. Laat nu, zonder te roeren, nog enkele minuten zacht sudderen. Druk dan door een fijne zeef of neteldoek.
Snijd prei, wortel en selderij in ruitjes. Kook ze in licht gezouten water.
Snijd prei, wortel en selderij in ruitjes. Kook ze in licht gezouten water.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met dit feestelijk hoofdgerecht oogst je vast succes bij je gasten.
Ingrediƫnten
2 kreeften van 300 a 400g
1/2 liter court-bouillon (getrokken uit wortel, prei, ui en selderij, en gekruid met peper en zout, kruidnagel een kruidenboeket en witte wijn)
2 eiwitten
100g prei
100g wortel
100g selderij
500g kleine aardappelen (gekookt)
1 takje lavas
olijfolie
peper en zout.
1/2 liter court-bouillon (getrokken uit wortel, prei, ui en selderij, en gekruid met peper en zout, kruidnagel een kruidenboeket en witte wijn)
2 eiwitten
100g prei
100g wortel
100g selderij
500g kleine aardappelen (gekookt)
1 takje lavas
olijfolie
peper en zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een kookpan en een zeef.
Leuke tips
Verdeel de stukjes groenten en plakjes kreeft over 4 diepe borden. Schep er de hete bouillon over.
Garneer met de gekookte en gehalveerde aardappeltjes. Versier met enkele kreeftenpootjes en een blaadje lavas.
Garneer met de gekookte en gehalveerde aardappeltjes. Versier met enkele kreeftenpootjes en een blaadje lavas.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1066655
Homepage ID
1086224
Smaak
Q
Teller
1560
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de kreeften in de court-bouillon. Reken 8 minuten en laat ze in het nat afkoelen. Halveer de dieren en verwijder maag en darmkanaal. Snijd het vlees in gelijke plakjes. Houd apart.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid