Bereidingswijze
Schik hazenruggen in ovenschotel,verdeel er 1 eetl. boter over. Laat het vlees gedurende 10 min. kleuren in voorverwarmde oven op 250?C.
verminder temperatuur tot 200?C,laat vlees verder bakken gedurende 15 a 20 min.Het vlees moet nog rozig zijn.
Haal hazenruggen uit oven en hou warm.
Maak braadresten los met de rest van de wildfond,giet door zeef bij de al voorberreide saus. Voeg 2 eetl. aalbessengelei toe. Breng saus aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder.Afwerking
Maak het vlees los van de ruggengraat met behulp van twee eetlepels. Hou met een lepel de ruggengraat tegen, terwijl u met de andere lepel het vlees losmaakt. Snij zo bekomen filets in schuine sneetjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijk hoofdgerecht.
Ingrediƫnten
2 hazenruggen (diepvries)
200g veenbessen
1/2dl amaretto (amandellikeur)
2 dl wildfond
2 eetl boter
24 jeneverbessen
1 koffiel. tijm
2 eetl. amandelschilfers
Instantsausbinder
peper
2 eetl. aalbessengelei.
200g veenbessen
1/2dl amaretto (amandellikeur)
2 dl wildfond
2 eetl boter
24 jeneverbessen
1 koffiel. tijm
2 eetl. amandelschilfers
Instantsausbinder
peper
2 eetl. aalbessengelei.
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven,een zeef, een steelpan en een ovenschotel.
Leuke tips
Schik het vlees op borden en lepel er de saus over. Strooi er de amandelschilfers over.
Dien op met hertoginnenaardappelen met groenten of rosti en gestoofde boschampignons.
Tip:
als u de typische smaak van de veenbessen nog beter wil laten uitkomen, kan u de aalbessengelei weglaten.
Dien op met hertoginnenaardappelen met groenten of rosti en gestoofde boschampignons.
Tip:
als u de typische smaak van de veenbessen nog beter wil laten uitkomen, kan u de aalbessengelei weglaten.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1066654
Homepage ID
1086224
Smaak
Q
Teller
2037
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de hazenruggen 3u ontdooien op kamertemp (5 a 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven).
Plet de jeneverbessen tussen twee eetlepels. Maak in elke hazenrug 12 kleine inkepingen en steek er de geplette jeneverbessen in. Wrijf de hazenruggen in met peper en tijm.
Laat in een steelpan een eetl. boter smelten en stoof de diepgevroren veenbessen 5 minuten. Blus met de amaretto en voeg 1.5dl wildfond toe. Laat 2 min. inkoken.
Plet de jeneverbessen tussen twee eetlepels. Maak in elke hazenrug 12 kleine inkepingen en steek er de geplette jeneverbessen in. Wrijf de hazenruggen in met peper en tijm.
Laat in een steelpan een eetl. boter smelten en stoof de diepgevroren veenbessen 5 minuten. Blus met de amaretto en voeg 1.5dl wildfond toe. Laat 2 min. inkoken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid