Carpattio van Tonijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/28/2003 - 01:20
Bereidingswijze
Snijd de stijve vis met een scherp mes in heel dunne plakjes.

Halveer de paprika's en verwijder stelen en zaadlijsten. Dompel de tomaten in kokend water en haal vel en pitjes weg. Snijd de courgette, samen met het vruchtvlees van paprika's en tomaten in kleine dobbelsteentjes.

Laat de groenten (behalve de tomaten) gaarstoven in wat olijfolie. Strooi peper en zout. Maak er een zuiderse ratatouille van. Laat afkoelen en voeg de stukjes tomaat toe.

Leg de ratatouille in het midden van de borden. Schik er de plakjes tonijn rond en bestrooi met wat zeezout en peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
500g rode tonijn

1 gele paprika en 1 groen-rode

1 courgette

2 tomaten

1dl olijfolie "extra vierge"

1/2 citroen

dille, bieslook, peterselie

parmezaan

peper en zeezout.
Leuke tips
Garneer met de gesnipperde groene kruiden en rasp wat parmezaan over het gerecht.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1066653
Homepage ID
1086224
Smaak
Q
Teller
2003
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Rol de tonijn op en stop hem in de diepvriezer om op te stijven (niet om te bevriezen !).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ghislaine000
Gelegenheid