Aperitiefhapjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/28/2003 - 01:04
Bereidingswijze
Met appeltjes en honing

Snij een vel brikdeeg in 6 punten.
Leg in het midden van elke punt enkele stukjes appel en radijs waarover u wat citroensap sprenkelt.

Druppel er wat honing over.

Vouw de hoeken van het brikdeeg naar binnen, over de vulling, zodat u een driehoekig pakje krijgt.
Strijk in met olie en laat gedurende 3 a 4 min. bakken in de voorverwarmde oven op 180?C.

Met mousse van patrijs

Strijk wat mousse van patrijs op kleine vierkantjes geroosterd brood en versier met wat konfijt van witloof en enkele roze bessen.
Vertel iets leuks over dit recept
4 Lekkere hapjes voor de Feestdagen.
Ingrediƫnten
De ingredienten staan bij de bereiding en bereidingswijze.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1066652
Homepage ID
1086224
Smaak
A
Teller
22924
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding



Met tapenade


Strijk wat tapenade van groene olijven (Pere Olive) op een vierkant toostje.

Strooi er wat geraspte mozzarella over en een mespunt paneermeel met kruiden (peterselie, paprika).

Laat even gratineren onder de grill.
Met mousse van gerookte zalm-(voor +/- 30 vierkante toostjes)

Meng 2 sneetjes mousse van gerookte zalm (70g) met 1 flinke eetl. ricotta, 1 koffiel. gesnipperde ui, 1 eetl olijfolie, 1 koffiel. fijngesneden bieslook (vers), peper en zout.

Strijk op toostjes en versier met grijze garnalen en wat bieslook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ghislaine000
Gelegenheid