Bereidingswijze
Laat de (zonnebloem-)olie heet worden (een korstje brood moet binnen een paar seconden bruin en krokant zijn, dan is de temperatuur ideaal). Met een lepel ongeveer 4 a 5 bollen in de olie laten zakken. Als de onderkant mooi goudbruin is, de bollen omdraaien. Uit laten lekken in een vergiet, bekleed met keukenpapier.
De oliebollen zijn nooit mooi rond, maar des te lekkerder!
De oliebollen zijn nooit mooi rond, maar des te lekkerder!
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept heb ik overgenomen van mijn schoonmoeder. Door de stukjes appel en citroenrasp zijn ze lekker fris.
Ingrediƫnten
1 pak Koopmans oliebollenmix;
rozijnen (en evt. krenten);
appelsnippers (ik gebruik de kapjes van de goudrenetten, waar ik appelflappen van maak);
citroenrasp
rozijnen (en evt. krenten);
appelsnippers (ik gebruik de kapjes van de goudrenetten, waar ik appelflappen van maak);
citroenrasp
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
Leuke tips
Op een mooie schaal leggen en bestrooien met poedersuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1066608
Homepage ID
1215844
Smaak
Z
Teller
1158
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak het beslag volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg de rozijnen, appelsnippers en citroenrasp toe en laat met een schone theedoek over de kom het beslag ca. 45 minuten rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid