Bereidingswijze
Snij de taart in 3 plakken. Klop de slagroom stijf met de suiker en verdeel deze in 3 porties. Meng door 1 portie de cacao en bestrijk hiermee de onderste plak. Leg de tweede plak erop. Week de gelatine in ruim koud water voor 15 minuten. Los de goed uitgeknepen gelatine op in zeer weinig water en laat deze afkoelen. Meng de gelatine door de helft van de rest van de slagroom en meng er de compote door. Bestrijk hiermee de tweede plak en leg de derde plak erop.
Bestrijk de zijkanten met room en druk de geschaafde amandelen erin.
Bestrijk ook de bovenkant met room en geef deze mooie rozetten slagroom. Druk in iedere rozet een chocolade blaadje.
Bestrijk de zijkanten met room en druk de geschaafde amandelen erin.
Bestrijk ook de bovenkant met room en geef deze mooie rozetten slagroom. Druk in iedere rozet een chocolade blaadje.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
2 eieren
2 eetlepels melk
90 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
75 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram maizena
boter-
poedersuiker-? liter slagroom
4 eetlepels suiker
2 eetlepels cacao
2 blaadjes witte gelatine
3 eetlepels cranberrycompote
40 gram geschaafde amandelen
chocoladeblaadjes.
2 eetlepels melk
90 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
75 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram maizena
boter-
poedersuiker-? liter slagroom
4 eetlepels suiker
2 eetlepels cacao
2 blaadjes witte gelatine
3 eetlepels cranberrycompote
40 gram geschaafde amandelen
chocoladeblaadjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven, deegkom, garde en een taartrooster.
Leuke tips
Serveer met een lekker bakkie koffie met slagroomtoefje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1066592
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
4997
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Splits de eieren en klop de dooiers met de melk en de helft van de suiker en de vanillesuiker dik en schuimend. Klop de eiwitten met de rest van de suiker dik en taai en schep deze door het dooiermengsel. Schep het zelfrijzend bakmeel en de maizena erdoor. Beboter een springvorm van 20 cm doorsnee en bestuif deze met poedersuiker. Doe het beslag erin en schuif de vorm in een voorverwarmde oven van 175 ?C, stand 3. Bak de taart in ca, 50 minuten gaar en lichtbruin. De taart is gaar wanneer een droge naald er na het prikken er weer droog uitkomt.
Laat de taart op een taartrooster afkoelen.
Laat de taart op een taartrooster afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid