Bereidingswijze
Rol het deeg op een met bloem bestoven tafel dun uit.
Steek er met behulp van een steker koekjes uit. Leg ze op een bakblik. Bestrijk ze met ei en strooi er pinda's of amandelen en suiker over.
Plaats het bakblik in het midden van de oven.
Bak de koekjes in een vrij warme oven (stand 3 of 4 of 175-200?C ) in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.
Steek er met behulp van een steker koekjes uit. Leg ze op een bakblik. Bestrijk ze met ei en strooi er pinda's of amandelen en suiker over.
Plaats het bakblik in het midden van de oven.
Bak de koekjes in een vrij warme oven (stand 3 of 4 of 175-200?C ) in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
175 g bloem - 100 g boter - 75 g basterdsuiker - 1 eidooier - geraspte schil van 1 citroen. Voor de garnering: ? ei -
25 g geschaafde pinda's of amandelen - 25 g grove suiker.
25 g geschaafde pinda's of amandelen - 25 g grove suiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, deegkom, deegroller en koekessteker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1066586
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
2518
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe bloem, boter, suiker, eidooier en citroenrasp in een kom. Snijd de boter fijn. Kneed het deeg tot een samenhangende massa is ontstaan.
Laat het deeg een half uur rusten op een koele plaats.
Laat het deeg een half uur rusten op een koele plaats.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid