Kruidencrepes met zalm en krab

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/27/2003 - 00:39
Bereidingswijze
Verdeel de komkommerplakjes over 4 borden. Bak 8 flensjes in een kleine koekenpan in een klontje boter. Houd ze warm. Bestrijk ieder flensje met een dun laagje creme fraiche met kappertjes. Leg daarop zalm en krab. Rol de flensjes op en snijd ze schuin doormidden. Leg ze op de komkommerplakjes. Leg de tomatenreepjes erop en strooi de uitjes met loof over de komkommer en op het bord.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 35 g
vet 44 g
koolhydraten 27 g
kcal (kj) 644 (2705)

Ingrediƫnten
100 g bloem
2 eieren
versgemalen peper
zout
1,5 dl melk
2 eetl. gehakte bieslook
(vers of diepvries)
1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries; tijm, oregano, basilicum) of 1 theel. gedroogd
250 g zalmfilet
150 g surimikrabsticks
2 eetl. citroensap
2 eetl. kappertjes
2 dl creme fraiche
5 gedroogde tomaten op olie
1/2 komkommer
2 lente/bosuitjes
50 g boter
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1066563
Homepage ID
936272
Smaak
H
Teller
1126
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef de bloem. Kluts de eieren met peper en zout. Klop van de bloem, eieren en melk een glad beslag. Meng de bieslook en Italiaanse kruiden erdoor. Laat het beslag 10 minuten rusten. Snijd de zalmfilet in en de krabsticks in kleine blokjes. Meng ze en besprenkel ze met citroensap. Meng de kappertjes door de creme fraiche. Snijd de tomaten in smalle reepjes. Was de komkommer schoon. Snijd deze met schil in zeer dunne schuine plakjes. Hak de lente/bosuitjes heel fijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
suzanne.l
Gelegenheid