Bereidingswijze
verwarm de frituur olie (zonnebloem) tot 180grC .de appel schijven worden door het beslag gehaald (tip;met een vleesvork gaat perfekt!!)en af gebakken in 6 min.(6/7 schijven)
Vertel iets leuks over dit recept
een heerlijke zoet/zure gebak van vroeger!!
Ingrediƫnten
2 kg.stevige zoet/zure appels,500 gr.zelfrijzend bakmeel,10 gr.zout,75 gr.basterdsuiker,2 eieren 750 ml.vocht !! (melk/bier )kaneel poeder,poedersuiker.citroensap,kristalsuiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
beslagkom mixer,appelboor,
Leuke tips
op een schaal met keukenpapier laten afkoelen evt bestrooien met poeder of kaneelsuiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1066481
Homepage ID
1189642
Smaak
S
Teller
2099
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
in beslagkom de bloem.suiker.en zout samen met 2/3 gedeelte vocht een glad beslag maken(mixer) erna de geklopte eieren,en 3 thl.kaneel er door mixen .het beslag 15 min. laten rijzen.hierna het overige vocht er door heen mixen .het beslag 15 min .laten rusten. Schil ondertussen de appels ,boor/steek het harde gedeelte en pitten uit de appel,snij ze in plakken van 5 tot 7 mm. doe de schijven in een grote kom en besprenkel met citroensap,kaneel en kristalsuiker toevoegen naar smaak ,de schijven voorzichtig omscheppen zodat alle smaaken er goed intrekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid