varkenshaas met ham en ui

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/23/2003 - 23:07
Bereidingswijze
vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje ermee.
leg de plakjes ham in elkaars verlengde op het varkenshaasje.
snij de overhangende randjes weg.
leg de uitjes erop.
klap het varkenshaasje weer dicht en steek het vast met de cocktailprikkers.
wrijf het in met peper en zout.

verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin.

braad het varkenshaasje met de deksel op de pan in ca 15 min zachtjes gaar.

neem het varkenshaasje uit de pan en hou het warm in aluminiumfolie.
roer de sherry en het room door het braadvocht en kook dit ca 2 min tot een lichtgebonden saus.

snij het varkenshaasje schuin in dunne plakjes en verdeel ze over de warme borden.
schenk de saus erlangs.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker stukje varkenshaas met ham en lenteui ertussen
Ingrediƫnten
- 3 lente of bosuitjes.
- 300 gram varkenshaas.
- 25 gram boter.
- 0,1 l slagroom.
- 1 el abrikozenjam.
- 2 el sherry (medium).
- 1 pakje achterham.
- 1 tl sojasaus.
- zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
* cocktailprikkers.
* een braadpan met deksel.
* aluminiumfolie en voorverwarmde borden.
Leuke tips
lekker met van die kleine aardappel blokjes met kruiden erover en een frisse salade.
zet de borden een kwartier van te voren op de verwarming.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1066406
Homepage ID
1212674
Smaak
Z
Teller
3379
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
maak de lent-bosuitjes schoon en snijd het losse groen eraf.
snij ze daarna in kleine stukjes.
snij 2 plakjes ham in tweeen.
doe 2 el sherry in een glaasje.
leg 1 el abrikozenjam klaar.
en ook 1 tl sojasaus.
snijd de varkenshaas in de lengte open tot op 1 cm en klap het open.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
loesiej
Gelegenheid