Pikante makreelmousse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/20/2003 - 18:03
Bereidingswijze
Voorbereiden (kan enkele uren van te voren).
Vel van makreel verwijderen en makreel boven schaal in stukjes verdelen. Roomkaas met vork door makreel prakken.
Bleekselderij in smalle repen snijden en vervolgens in kleine blokjes. Blad bewaren voor garnering. Bleekselderij door makreelmousse mengen. Op smaak brengen met limoensap, ? eetlepel sambal en eventueel wat zout en peper. Schaal afdekken met plasticfolie en in koelkast bewaren.
Ovengril voorverwarmen. Stokbrood schuin in dunne sneetjes snijden. Sneetjes dun besmeren met olie. Op rooster leggen en in midden van oven schuiven. Sneetjes in 1-2 minuten aan beide zijden goudbruin en knapperig roosteren. Toast laten afkoelen en tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
Toastjes besmeren met makreelmousse en op schaal leggen. Op elk toastje mespunt sambal scheppen.

Bereidingstijd circa 30 minuten.

Bevat per persoon 270 calorieen, 8 gram eiwit, 17 gram vet en 20 gram koolhydraten.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
Buffetgerecht voor 8 personen.

1 pakje gerookte makreel (200 gram ouwehand),
100 gram verse roomkaas naturel (bijv mon chou),
2 stengels bleekselderij,
? Limoen uitgeperst,
1-2 eetlepels sambal badjak,
1 stokbrood,
4 eetlepels olie.

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1066075
Homepage ID
107064
Smaak
P
Teller
7035
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
happy2day
Gelegenheid