Bereidingswijze
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de flappen erop. Bewaar ze op een koele plaats of in de koelkast tot ze gebakken worden.
Verwarm de oven voor op 200 C. Bak de appelflappen in ca. 20 minuten goudbruin.
Verwarm de oven voor op 200 C. Bak de appelflappen in ca. 20 minuten goudbruin.
Vertel iets leuks over dit recept
Niet de mijne, maar het recept heet zo!
8 stuks
Met advocaat of vanillevla
Deze appelflappen smaken uitaard ook lekker op een verjaardagsfeessie
8 stuks
Met advocaat of vanillevla
Deze appelflappen smaken uitaard ook lekker op een verjaardagsfeessie
Ingrediƫnten
500 gr appels
sap van 1 citroen
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels rozijnen of in stukjes gesneden gedroogde abrikozen (of een combinatei)
1 eetlepel custardpoeder
6 eetlepels vanillevla of advocaat
2 eetlepels geschaafde amandelen
1 theelepel kaneel
8 plakjes diepvriesbladerdeeg
suiker
sap van 1 citroen
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels rozijnen of in stukjes gesneden gedroogde abrikozen (of een combinatei)
1 eetlepel custardpoeder
6 eetlepels vanillevla of advocaat
2 eetlepels geschaafde amandelen
1 theelepel kaneel
8 plakjes diepvriesbladerdeeg
suiker
Leuke tips
Serveer ze warm, lauwwarm of koud. Koude appelflappen kunnen ook even opgewarmd worden in een op 120 C voorverwarmde oven.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1065984
Homepage ID
1081713
Smaak
Z
Teller
11471
Drank
Uit
Bookmarked
64
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de appels en snijd de partjes zonder de klokhuizen in blokjes. Roer het citroensap, de vanillesuiker, de rozijnen (eerst even wassen) en/of abrikozen en een scheutje water erdoor. Laat het mengsel op een laag vuur al roerend in ca. 5 minuten halfgaar worden of zet het 3 minuten op 750 Watt in de magnetron en laat het daarna even staan, zodat het gaar wordt. Roer het custardpoeder door de vanillevla of advocaat. Roer van het vuur af de geschaafde amandelen, de kaneel en het custardmengsel door het appelmengsel en laat het afkoelen.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol ze in de lengte en breedte iets uit en bestrijk de randen met een kwastje met koud water. Verdeel het afgekoelde appelmengsel over de plakjes bladerdeeg en vouw twee over elkaar liggende punten naar elkaar toe. Druk de zijranden met een vork goed op elkaar. Bestrijk de bovenkant van de flappen met wat water en strooi er suiker over.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol ze in de lengte en breedte iets uit en bestrijk de randen met een kwastje met koud water. Verdeel het afgekoelde appelmengsel over de plakjes bladerdeeg en vouw twee over elkaar liggende punten naar elkaar toe. Druk de zijranden met een vork goed op elkaar. Bestrijk de bovenkant van de flappen met wat water en strooi er suiker over.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid