Appelflap

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/19/2003 - 16:06
Bereidingswijze
Deeg nogmaals dun met gesmolten boter bestrijken en pakketjes in midden van oven 15-20 minuten bakken tot deeg krokant en lichtbruin is. Pas op dat deegranden niet te donker worden, deeg eventueel afdekken met aluminiumfolie.

Appelflappen serveren met roden vruchtensaus gemaakt van gepureerde aardbeien met poedersuiker en citroensap.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Trendy appelflappen: een filodeegpekketje gevuld met appel en noten, geserveerd met aardbeiensaus
Ingrediƫnten
8 plakjes filodeeg van 24 x 24 cm

50 gr gesmolten boter of margarine

2 appels, geschild, klokhuis uitgeboord en in dikke plakken gesneden (ca. 5 plakken per appel)
2 eetlepels rum

20 halve walnoten

400 gr aardbeien

1-2 eetlepels poedersuiker

1 eetlepel citroensap
Leuke tips
Appelflappen serveren met rode vruchtensaus gemaakt van gepureerde aardbeien met poedersuiker en citroensap.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1065980
Homepage ID
1081713
Smaak
Z
Teller
14172
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 C.

5 plakjes filodeeg halveren en met gesmolten boter bestrijken.

Appelschijven met rum bestrijken en op elk plakje deeg appelplak leggen. In holte van appelgebak 2 halve noten leggen. Filodeeg naar binnen vouwen om appel heen. Uit 1 plak deeg 10 lange repen snijden. Repen om pakketjes vouwen en aan de bovenkant vaststrikken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
recepten_van_omalidy
Gelegenheid