Bereidingswijze
Frituurolie verhitten tot 180o C. Plakkenappel door beslag halen en daarna in hete olie rondom bruin bakken in ca. 3 minuten.
3 tot 4 appelschijven per keer bakken, anders koelt de olie te veel af.
3 tot 4 appelschijven per keer bakken, anders koelt de olie te veel af.
Vertel iets leuks over dit recept
Traditionele appelflappen van door beslag
gehaalde, gefrituurde appelschijven, geserveerd met poedersuiker - 25 stuks
Ingrediƫnten
100 gr bloem
5 gr gist
4 eetlepels lauwe melk
1 ei
zout
5 appels, geschild, klokhuis uitgeboord en in plakken gesneden (ca. 5 plakken per appel)
2 eetlepels kristalsuiker
2 theelepels gemalen kaneel
frituurolie
poedersuiker
5 gr gist
4 eetlepels lauwe melk
1 ei
zout
5 appels, geschild, klokhuis uitgeboord en in plakken gesneden (ca. 5 plakken per appel)
2 eetlepels kristalsuiker
2 theelepels gemalen kaneel
frituurolie
poedersuiker
Leuke tips
Appelflappen voor serveren royaal met poedersuiker bestrooien.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1065979
Homepage ID
1081713
Smaak
Z
Teller
27692
Drank
Uit
Bookmarked
31
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bloem zeven en in kom doen. Gist in melk oplossen. Kuiltje in bloem maken en gistmengsel hierin schenken. Ei en snufje zout toevoegen en mengsel tot glad beslag roeren. Kom afdekken met vochtige doek en beslag op warme plek ca. 30 minuten laten rijzen tot volume verdubbeld is. Plakken appel met kristalsuiker en kaneel bestrooien en ca. 10 minuten laten intrekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid