Tomatensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/17/2003 - 22:44
Bereidingswijze
Doe de schoongemaakte tomaten in een pan en doe er een klein beetje water en 2 bouillionblokjes bij. Breng het water aan de kook en laat de tomaten een paar minuten zachtjes pruttelen.
Als de tomaten zacht zijn geworden (geen pap; maar erg aaibaar)giet je deze over middels een zeef in een andere pan, of kom, wrijf de tomaten onderwijl fijn. Op deze manier worden de velletjes deels opgenomen in de puree die ontstaat en behoud je zoveel mogelijk vitaminen. Als het goed is houd je nu een cremige tomatenmassa over.
Zet de pan op een laag vuur (of in geval van gebruik van een kom; giet de massa over in je pan en zet deze op het vuur).
Voeg de tomatenpuree toe en roer het geheel door. Zachtjes laten pruttelen, doch voorkom koken!
Giet nu (eventueel dus) het vlees af en voeg dit toe aan de tomatensoep.
Voeg als laatst 1 theelepel dille toe.
De soep is nu gereed om op te dienen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk romige basis tomatensoep.
Ingrediƫnten
1 kilo rijpe tomaten
1 blikje tomatenpuree (50 gr)
kwart pakje koksroom
2 bouillionblokjes
beetje water
1 thlp Dille
Rundvlees of gehaktballetjes
Hulpmiddelen & keukengerei
2 Pannen (of 1 pan en een kom)
Roermiddel
Zeef
Leuke tips
Serveer de soep in een warme kom of diep bord. Schenk als laatst een beetje koksroom op de soep in een leuke vorm.

Wil je het echt aanpakken? Voeg dan eerst de dille toe aan de soep, alvorens het vlees toe te voegen.
Serveer je gasten borden met de stukjes vlees (neem dan wel rundvlees!!), kom met de soeppan naar tafel en giet de soep op het vlees. Voeg als laatst aan tafel de room toe voor je gasten
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1065852
Homepage ID
952390
Smaak
R
Teller
2939
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Stap 1:
Indien je vlees wilt gebruiken;
Kook het rundvlees en/of de gehaktballetjes in een runderbouillion (in dit geval heb je 3 bouillionblokjes nodig)
Stap 2:
Maak kwarten van de tomaten en ontzie deze van het hart en pitjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
xdenisex
Gelegenheid