Bereidingswijze
Maak de champions schoon en snijd ze in plakjes.Pel en snijd de iu in ringen.fruit de champions in 1 theelepel van de boter kort aan in een koekenpan en schenk er 3dl water bij.Giet het vocht af,MAAR BEWAAR HET.Verwarm de oven voor tot 175c.Neem de rollade uit de marinade en dep hem droog.Verhit de rest van de boter in een ovenvaste braadpan en braad de rollade rondom bruin.Neem hem uit de pan.Fruit de iuenringen+- 5 min in het bakvet en schraap het aanbaksel met een houten spatel van de bodem van de pan.Leg de rollade terug in de pan en voeg de champions met het bakvet en de marinade toe.Zorg dat het vlees bijna onder staat,voeg zonodig extra water toe.Breng alles aan de kook en zet de pan met het deksel erop +-40 min in de voorverwarmde ovenNeem de pan uit de oven,haal de rollade eruit en dek hem af met aluminiumfolie.Leg de rollade terug in de uitgezette oven.Zeef het braadvocht boven een andere pan en laat het 1/4 deel inkoken.Breng de saus op smaak met peper en zout.Snijd de rollade in plakken en schenk er een beetje van de saus bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
met champions,iu,jeneverbessen
Ingrediƫnten
+ 24 uur marinneertijd/
2 sjalotten,1 worteltje,10 jeneverbessen.1/2 theelepel grof gemalen peper,1 laurierblad,1 takje rozenmarijn,1 takje tijm,1 takje peterselie,3 dl rode wijn,1 varkensrollade van +- 500 gram,50 gram champions, 1 ui, 40 gram boter
2 sjalotten,1 worteltje,10 jeneverbessen.1/2 theelepel grof gemalen peper,1 laurierblad,1 takje rozenmarijn,1 takje tijm,1 takje peterselie,3 dl rode wijn,1 varkensrollade van +- 500 gram,50 gram champions, 1 ui, 40 gram boter
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1065676
Homepage ID
1084355
Smaak
N
Teller
2602
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel en snipper de sjalotten.Schrap het worteltje en hak hem fijn, de tijm ,de peterselie en de wijn in een passende schaalen leg de rollade erin.Dek de schaal af met huishoudfolieen zet hem 24 uur in de koelkast.Keer de rollade regelmatig.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid