Hartige taart met artisjok

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/14/2003 - 17:44
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 C. artisjokharten laten uitlekken, in zeef 6 eetlepels olie opvangen. In kom eieren loskloppen met slagroom en peper. Stoneleeks met helft van geitenkaas door eimengsel scheppen. Quichevormen bekleden met bakpapier. Eimengsel en artisjokharten over vormen verdelen. Kruiden en rest van geitenkaas erover strooien. Vormen besprenkelen met 2 eetlepels artisjokolie. Taart in 25-30 minuten goudbruin bakken. Uit oven nemen en in vorm laten afkoelen.
Ovengril voorverwarmen. Romaatjes in vieren snijden en in bakblik of ovenschaal mengen met 4 eetlepels artisjokolie. Bestrooien met zout en peper. Tomaat onder hete gril in 5 minuten gaar roosteren, halverwege omscheppen. Tomaat in kom scheppen en mengen met citroenrasp, basilicum en peper.
Taart op kamertemperatuur laten komen. Rucola scheuren en op schaal leggen. Taart in punten snijden en op rucola stapelen. Tomatencompote ernaast scheppen.

Bereidingstijd circa 60 minuten.

Bevat per persoon 320 calorieen, 16 gram eiwit, 25 gram vet en 5 gram koolhydraten.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
Vegetarisch buffetgerecht voor 8 personen.

3 potten gemarineerde artisjokharten (a 190 gram sacla),
8 eieren,
125 ml slagroom,
1 zakje stoneleeks (8 stuks), in ringetjes,
200 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld,
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 gram), fijngehakt,
2 bakjes romaatjes (a 250 gram),
1 eetlepel citroenrasp,
1 zakje basilicum (15 gram) in reepjes,
1 zakje rucola (75 gram),
2 quichevormen (doorsnede 22 cm),
Bakpapier.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1065400
Homepage ID
107064
Smaak
H
Teller
2751
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
happy2day
Gelegenheid