Bereidingswijze
Doe de karnemelk en room in een pan. Voeg het vanillestokje als u het gebruikt toe en breng zachtjes tegen de kook aan. Neem het vanillestokje eruit. Doe de eieren in een vuurvaste kom. Zet de kom boven een pan sudderend water en klop de eieren tot ze dik en licht van kleur zijn. Giet er kloppend het warme karnemelkmengsel in een straaltje bij. Blijf boven het sudderende water kloppen tot het mengsel iets dikker wordt. Klop er de honing en desgewenst de vanille-essence door. Schep het mengsel in een diepvriesbakje en zet in het vriesvak tot het ijs half bevroren is. Schep het ijs op een vel bakpapier en rol het half bevroren ijs op tot een cilinder. Doe de ijsrol in het papier terug in het vriesvak tot het ijs stevig is. Laat het ijs een paar minuten zachter worden en snijd dan in rondjes.
Vertel iets leuks over dit recept
Honingroomijs is heerlijk. Giet er wat Drambuie of een andere wisky-honinglikeur over om er iets heel feestelijks van te maken. Voor 4 personen
Ingrediƫnten
2,5 Dl karnemelk
4 Eetlepel slagroom
1 Vanillestokje of ? theelepel vanille-essence
2 Eieren
2 Eetlepel heldere honing
4 Eetlepel slagroom
1 Vanillestokje of ? theelepel vanille-essence
2 Eieren
2 Eetlepel heldere honing
Leuke tips
variatie:
U kunt roomijs als basis voor andere smaken gebruiken. Schep er gepureerde of gehakte vruchten, opgeloste oploskoffie of geraspte citrusschil door. U kunt de cilinder roomijs desgewenst ook met een laagje gedroogde kokos of gehakte noten bedekken.
U kunt roomijs als basis voor andere smaken gebruiken. Schep er gepureerde of gehakte vruchten, opgeloste oploskoffie of geraspte citrusschil door. U kunt de cilinder roomijs desgewenst ook met een laagje gedroogde kokos of gehakte noten bedekken.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1065386
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
1527
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid