Garnalen in romige paprikasaus.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/14/2003 - 00:01
Bereidingswijze
In koekenpan boter verhitten, paprika op laag vuur 5 minuten zachtjes bakken zonder bruin te kleuren. Regelmatig omscheppen. Wijn en tijm toevoegen en wijn in 5 minuten op enkele eetlepels na laten verdampen.
In keukenmachine of in hoge kom met staafmixer paprika met stoofvocht, pijnboompitten en slagroom tot gladde saus pureren. Paprikasaus op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Garnalen enkele minuten in warm water laten ontdooien. Afgieten, garnalen droogdeppen en 15 minuten op kamertemperatuur laten komen. Paprikasaus (naar keuze warm of op kamertemperatuur) in acht glazen scheppen en garnalen erover verdelen. Garneren met toefje veldsla of waterkers.

Bereidingstijd circa 20 minuten.

Bevat per persoon 230 calorieen, 13 gram eiwit, 16 gram vet en 5 gram koolhydraten.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
Buffetgerecht voor 8 personen.

2 eetlepels boter,
3 rode paprika?s in blokjes,
200 ml droge witte wijn,
? Theelepel gedroogde tijm,
4 eetlepels pijnboompitten, geroosterd,
250 ml slagroom,
1 zak cocktailgarnalen ( diepvries 500 gram),
? Zak veldsla of waterkers (a 75 gram),
keukenmachine of staafmixer.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1065333
Homepage ID
107064
Smaak
A
Teller
728
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
happy2day
Gelegenheid