Romaatjes met katenspekmousse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/13/2003 - 23:30
Bereidingswijze
Kapjes van romaatjes snijden. Van onderkant dun plakjes snijden. Zodat tomaatjes kunnen staan. Met theelepel tomaatjes uithollen en ze omgekeerd laten uitlekken. Van katenspek 16 plakjes in lengte halveren, rest fijnsnijden. In keukenmachine of met staafmixer fijngesneden spek, roomkaas, kerrie en mayonaise tot glad mengsel pureren. Helft van bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Met theelepel tomaatjes vullen met katenspekmousse. Kapjes erop zetten. Ieder tomaatje omwikkelen met reep spek. Vaststeken met cocktailprikkers.
Oven voorverwarmen op 250 C. tomaatjes rechtop naast elkaar in ovenschaal zetten. Tomaatjes 5-10 minuten in oven zetten, tot spek knapperig is. Schaal uit oven nemen. Rest van bieslook erover strooien.
(lauw) warm serveren.

Bereidingstijd circa 40 minuten.

Bevat per persoon275 calorieen, 7 gram eiwit, 26 gram vet en 2 gram koolhydraten.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
Buffetgerecht voor 8 personen.

2 bakjes romaatjes (a 250 gram),
250 gram katenspek,
150 gram verse roomkaas naturel,
1 theelepel milde kerrie,
4 eetlepels mayonaise,
1 zakje verse bieslook, (25 gram ), fijngeknipt,
keukenmachine of staafmixer,
Cocktailprikkers,
Ovenschaal.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1065329
Homepage ID
107064
Smaak
H
Teller
857
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
happy2day
Gelegenheid