Bereidingswijze
Appels schillen, klokhuis eruit boren en appels in 6 plakken snijden. Op werkvlak 32 mooiste plakken naast elkaar leggen en bestrijken met citroensap, in kom geitenkaas losprakken met kruiden, honing en flink wat peper. Helft van appelplakken bestrijken met kaasmengsel. Afdekken met andere helft.
In frituurpan olie verwarmen. Eieren splitsen. In kom dooiers met karnemelk loskloppen. Al kloppend bakmeel en ? theelepel zout toevoegen en tot glad beslag kloppen. Eiwitten stijfkloppen en luchtig door beslag spatelen.
Vork door klokhuisholte van appelstapeltjes steken. Goed door beslag wentelen en direct in hete frituurolie laten zakken. Appelbeignets in 4-5 minuten met maximaal 3-4 tegelijk goudbruin frituren, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Beignets direct eten of laten afkoelen.
In frituurpan olie verwarmen. Eieren splitsen. In kom dooiers met karnemelk loskloppen. Al kloppend bakmeel en ? theelepel zout toevoegen en tot glad beslag kloppen. Eiwitten stijfkloppen en luchtig door beslag spatelen.
Vork door klokhuisholte van appelstapeltjes steken. Goed door beslag wentelen en direct in hete frituurolie laten zakken. Appelbeignets in 4-5 minuten met maximaal 3-4 tegelijk goudbruin frituren, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Beignets direct eten of laten afkoelen.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
Vegetarisch buffetgerecht voor 8 personen.
6 grote appels (bijv elstars),
1 citroen, geperst,
150 gram zachte geitenkaas (bijv bettine blanc),
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden,
1 eetlepel vloeibare honing,
Versgemalen zwarte peper,
2 eieren,
250 ml karnemelk,
125 gram zelfrijzend bakmeel,
Frituurpan met plantaardige olie.
6 grote appels (bijv elstars),
1 citroen, geperst,
150 gram zachte geitenkaas (bijv bettine blanc),
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden,
1 eetlepel vloeibare honing,
Versgemalen zwarte peper,
2 eieren,
250 ml karnemelk,
125 gram zelfrijzend bakmeel,
Frituurpan met plantaardige olie.
Leuke tips
Appelbeignets eventueel 10 minuten in oven van 200 c opwarmen, koud serveren kan ook.
Bereidingstijd circa 40 minuten.
Bevat per persoon 320 calorieen, 10 gram eiwit, 20 gram vet en 24 gram koolhydraten.
Bereidingstijd circa 40 minuten.
Bevat per persoon 320 calorieen, 10 gram eiwit, 20 gram vet en 24 gram koolhydraten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1065324
Homepage ID
107064
Smaak
H
Teller
574
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid