Bereidingswijze
Voorbereiden dag van te voren.
Bonen in ruim water minimaal acht uur weken. In pan met ruim water bonen in circa 1 uur en 15 minuten gaarkoken, laatste kwartier ? theelepel zout toevoegen. Bonen in vergiet laten uitlekken en afkoelen.
In keukenmachine bonen met beide oliesoorten pureren tot smeuige massa. Op smaak brengen 3-4 eetlepels citroensap, knoflook en peper. Bonendip tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Uiteindes schuin afsnijden en snijbonen in brede ruiten snijden. Snijbonen in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar koken. Ruiten in vergiet onder koud water afspoelen, laten uitlekken en in afgesloten plastic doos in koelkast bewaren.
Bereiden. Bonendip in kom scheppen, bovenkant glad strijken en bestrooien met paprikapoeder. Snijboonruiten droog deppen en op schaal leggen, rond kom bonendip.
Bereidingstijd circa 15 minuten, wachttijd circa 9 uur en 30 minuten.
Bevat per persoon 190 calorieen, 6 gram eiwit, 13 gram vet en 13 gram koolhydraten.
Bonen in ruim water minimaal acht uur weken. In pan met ruim water bonen in circa 1 uur en 15 minuten gaarkoken, laatste kwartier ? theelepel zout toevoegen. Bonen in vergiet laten uitlekken en afkoelen.
In keukenmachine bonen met beide oliesoorten pureren tot smeuige massa. Op smaak brengen 3-4 eetlepels citroensap, knoflook en peper. Bonendip tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Uiteindes schuin afsnijden en snijbonen in brede ruiten snijden. Snijbonen in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar koken. Ruiten in vergiet onder koud water afspoelen, laten uitlekken en in afgesloten plastic doos in koelkast bewaren.
Bereiden. Bonendip in kom scheppen, bovenkant glad strijken en bestrooien met paprikapoeder. Snijboonruiten droog deppen en op schaal leggen, rond kom bonendip.
Bereidingstijd circa 15 minuten, wachttijd circa 9 uur en 30 minuten.
Bevat per persoon 190 calorieen, 6 gram eiwit, 13 gram vet en 13 gram koolhydraten.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vegetarisch buffetgerecht voor 8 personen.
Ingrediƫnten
200 gram gedroogde witte bonen,
5 eetlepels olie,
5 eetlepels walnootolie,
1 citroen, geperst,
2 teentjes knoflook, geperst,
2 eetlepels Japanse sojasaus,
1 zakje verse bieslook (25 gram), fijngeknipt,
300 gram snijbonen,
1 theelepel paprikapoeder,
Keukenmachine of staafmixer.
5 eetlepels olie,
5 eetlepels walnootolie,
1 citroen, geperst,
2 teentjes knoflook, geperst,
2 eetlepels Japanse sojasaus,
1 zakje verse bieslook (25 gram), fijngeknipt,
300 gram snijbonen,
1 theelepel paprikapoeder,
Keukenmachine of staafmixer.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1065308
Homepage ID
107064
Smaak
H
Teller
620
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid