Bereidingswijze
voor de vulling:
De roomkaas met een 1/2 el van de creme fraIche mengen, op de taartbodem strijken.
De ham halveren de vleessalade erover verdelen, oprollen en
de hamrolletjes stervormig op de taartbodem leggen.
De eieren pellen, in vieren snijden,
augurk in reepjes snijden
radijsjes schoonmaken, wassen, in schijfjes snijden.
De olijven met de 5 ingredienten de tussenruimten taartbodem vullen
.
De gelatinepoeder met koud water in een kleine pan mengen, 10 minuten laten staan. De vleesbouillon verwarmen, de gewelde gelatine onder erin oplossen.
.
De wijn en kruidenazijn
erdoor roeren, met zout en peper op smaak brengen, af laten koelen, af en toe roeren.
Wanneer het dik begint te worden de ingredienten ermee bestrijken. De taart op een koele plaats zetten.
De rest van de creme fraIche in met stermondje doen, de taart ermee garneren, met paprikapoeder bestrooien.
De roomkaas met een 1/2 el van de creme fraIche mengen, op de taartbodem strijken.
De ham halveren de vleessalade erover verdelen, oprollen en
de hamrolletjes stervormig op de taartbodem leggen.
De eieren pellen, in vieren snijden,
augurk in reepjes snijden
radijsjes schoonmaken, wassen, in schijfjes snijden.
De olijven met de 5 ingredienten de tussenruimten taartbodem vullen
.
De gelatinepoeder met koud water in een kleine pan mengen, 10 minuten laten staan. De vleesbouillon verwarmen, de gewelde gelatine onder erin oplossen.
.
De wijn en kruidenazijn
erdoor roeren, met zout en peper op smaak brengen, af laten koelen, af en toe roeren.
Wanneer het dik begint te worden de ingredienten ermee bestrijken. De taart op een koele plaats zetten.
De rest van de creme fraIche in met stermondje doen, de taart ermee garneren, met paprikapoeder bestrooien.
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk voor oud en nieuw
"http://members.rott.chello.nl/h.vanwitzenburg1/vuurwerk/vuurpijl.gif">
"http://members.rott.chello.nl/h.vanwitzenburg1/vuurwerk/vuurpijl.gif">
Ingrediƫnten
Voor het deeg:
200 g bloem
1 afgestreken tl bakpoeder
zout
2 el koud water
125 g koude boter
voor de vulling:
2 el roomkaas
1 bekertje creme fraIche
4-5 plakken gekookte ham
250 g vleessalade
2 hardgekookte eieren
1 augurk
een paar radijsjes.
groene gevulde olijven
1 afgestreken tI
witte gelatinepoeder
2 el koud water
1 dl vleesbouillon
3 el witte wijn
1-2 el kruidenazijn
zout en peper
paprikapoeder
voor de vulling:
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1065296
Homepage ID
1201245
Smaak
A
Teller
3601
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De bloem mengen, op het aanrecht zeven, in het midden een kuiltje maken, zout en 2 el koud water toevoegen, met een deel van de bloem tot een deeg kneden.
De koude boter in stukjes snijden, op het deeg legger met bloem bestrooien, vanuit het middel alles snel tot een glad deeg kneden.
Het deeg 2 ? 3 uur op een koele plaats leggen, uitrollen en de bodem er van een ingevette springvorm ermee bekleden ,enkele keren met een vork inprikken. De vorm
op het rooster in de voorverwarmde oven zetten op 200-225 C.
Baktijd 20-25 minuten.
De gebakken bodem met een mes van de vorm lossnijden, laten afkoelen, en op een taartschaal leggen.
De koude boter in stukjes snijden, op het deeg legger met bloem bestrooien, vanuit het middel alles snel tot een glad deeg kneden.
Het deeg 2 ? 3 uur op een koele plaats leggen, uitrollen en de bodem er van een ingevette springvorm ermee bekleden ,enkele keren met een vork inprikken. De vorm
op het rooster in de voorverwarmde oven zetten op 200-225 C.
Baktijd 20-25 minuten.
De gebakken bodem met een mes van de vorm lossnijden, laten afkoelen, en op een taartschaal leggen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid