ananasbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/13/2003 - 16:06
Bereidingswijze
Haal het mandje uit de frituurketel en verhit de frituurolie tot 170?.
Maak een glad beslag van de bloem, de olie, het zout, het losgeklopte ei en de helft van het water.
Voeg de rest van het water al roerend toe tot het beslag een romige consistentie heeft.
Snijd de schijven ananas in helften.
Doop ze in het beslag en laat het overtollige beslag eraf lopen.
Bak de ananashelften in de hete olie tot ze goudbruin zijn.
Haal ze met een spaan uit de olie en leg ze op keukenpapier.
Houd ze warm tot alle beignets klaar zijn.
Bestrooi ze voor het opdienen met poedersuiker.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 1 blik(560g) uitgelekte en drooggedepte ananasschijven op sap
- frituurolie
- poedersuiker
- 150g zelfrijzende bloem
- 1 eetl arachideolie
- 1 ei
- mespuntje zout
- 1,5 dl spuitwater
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurketel, schuimspaan, keukenpapier
Leuke tips
Je kan de ananasschijven- voor je ze in het beslag doopt- bestrooien met een beetje kaneelpoeder.

Bak niet te veel beignets in een keer, anders koelt de olie te snel af.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1065280
Homepage ID
1190568
Smaak
Z
Teller
882
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
omamaria
Gelegenheid