Aantal personen
25.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ook heel lekker als ze al een paar dagen oud zijn. Voor ongeveer 25 stuks.
Ingrediƫnten
250 gram bloem, 15 gram gist, 1,5 deciliter water of melk, 25 gram suiker, snuifje zout, 1 ei.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1064704
Homepage ID
1208462
Smaak
Z
Teller
1200
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Giet de bloem in een kom. Breek de gist met lauw water of melk. Voeg een eetlepel suiker bij. Maak een kuiltje in de bloem. Giet de gist erin. Voeg langzamerhand de lauwe melk erbij. Besla het deeg flink met een houten lepel. Voeg er het ei bij. Bedek de kom met een doek en laat 30 minuten rijzen. Schep het deeg uit met een lepel die vooraf in vet gedompeld is om het aankleven te vermijden. Laat de bollen in zeer heet frituurvet bakken. Laat uitlekken op papier en dien op met poedersuiker.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid