Bereidingswijze
Neem 4 hoge en vrij brede fluitglazen. Verkruimel in elk glas 3 maderakoekjes.
Verdeel er gelijke porties bosvruchten met het vrijgekomen sap over.
Klop de slagroom stijf en schep er voorzichtig de Engelse room onder.
Verdeel de room over de 4 glazen en zet koel weg.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geinspireerd op een klassiek Brits nagerecht. voor 4 personen. Bereiding (10 min., kan enkele uren of de dag voordien)recept van het artikel Feestmenu's
Ingrediƫnten
- 200 g bosvruchten (diepvries)
- 2 eetl. vloeibare honing
- sap van een halve sinaasappel
- 12 maderakoekjes
- 25 cl Engelse room ('creme anglaise', versrayon)
- 1 dl slagroom
- 1 a 2 eetl. geraspte chocolade (melk of puur)
- 2 eetl. vloeibare honing
- sap van een halve sinaasappel
- 12 maderakoekjes
- 25 cl Engelse room ('creme anglaise', versrayon)
- 1 dl slagroom
- 1 a 2 eetl. geraspte chocolade (melk of puur)
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Versier net voor het opdienen met wat geraspte chocolade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1064166
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
4527
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Doe de diepgevroren bosvruchten in een kom met het sinaasappelsap en 2 eetl. vloeibare honing. Schep voorzichtig door elkaar. Laat zo op kamertemperatuur ontdooien.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid