Trifle met bosvruchten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/05/2003 - 10:34
Bereidingswijze
Neem 4 hoge en vrij brede fluitglazen. Verkruimel in elk glas 3 maderakoekjes.


Verdeel er gelijke porties bosvruchten met het vrijgekomen sap over.


Klop de slagroom stijf en schep er voorzichtig de Engelse room onder.


Verdeel de room over de 4 glazen en zet koel weg.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geinspireerd op een klassiek Brits nagerecht. voor 4 personen. Bereiding (10 min., kan enkele uren of de dag voordien)recept van het artikel Feestmenu's
Ingrediƫnten
- 200 g bosvruchten (diepvries)
- 2 eetl. vloeibare honing
- sap van een halve sinaasappel
- 12 maderakoekjes
- 25 cl Engelse room ('creme anglaise', versrayon)
- 1 dl slagroom
- 1 a 2 eetl. geraspte chocolade (melk of puur)
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Versier net voor het opdienen met wat geraspte chocolade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1064166
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
4527
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Doe de diepgevroren bosvruchten in een kom met het sinaasappelsap en 2 eetl. vloeibare honing. Schep voorzichtig door elkaar. Laat zo op kamertemperatuur ontdooien.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vifke
Gelegenheid