Everzwijnfilet met witloof in Ciney-sausje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/05/2003 - 10:30
Bereidingswijze
Verhit 2 eetl. boter in een brede braadpan. Kleur de everzwijnfilet aan alle zijden goudbruin.




Haal het vlees en de witloofrolletjes uit de pan en giet er de gezeefde basissaus in.
Laat even koken.


Giet er de room bij en laat lichtjes inkoken. Bind indien nodig met instant-
sausbinder.

Vertel iets leuks over dit recept

Een fijn gerecht waar u toch niet al te veel tijd voor nodig hebt. Hoofdgerecht voor 4 personen; Bereiding (15 min.)recept van het artikel Feestmenu s
Ingrediƫnten
1 everzwijnfilet (600 g, diepvries)
- 3 dl blond Ciney-bier
- 200 g -4 soepgroenten- (diepvries)
- 8 witloofstronken
- 8 dunne sneetjes gezouten spek
- 3 eetl. boter
- 0,5 dl room
- instantsausbinder
- kruiden:

3 kruidnagels,

een snuifje tijm

1 laurierblad
- peper en zout
Leuke tips
Snij het vlees in schuine sneden. Geef er de saus en de witloofrolletjes apart bij en serveer met hertoginnenaardappeltjes met groenten of kroketten.

Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1064164
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
2929
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
(enkele uren op voorhand)


- Laat het vlees oppervlakkig ontdooien (2 u op kamertemperatuur of 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven). Plooi open.




- Maak de basissaus: smelt 1 eetl. boter in een kookpan en voeg de diepgevroren soepgroenten toe. Laat al roerend enkele min. stoven. Blus met 2,5 dl Ciney-bier en kruid met de kruidnagels, laurier, tijm, peper en zout. Dek af en laat 15 min. sudderen. Zeef de saus en druk het vocht er goed uit.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vifke
Gelegenheid