Bereidingswijze
Snij het witloof heel fijn en meng onder de veldsla. Overgiet met de vinaigrette en schep voorzichtig om.
Verdeel de sla in het midden van elk bord. Leg er een half sneetje pastei op.
Verdeel de rodevruchtensaus rond het slabedje.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De combinatie van zoete, zure en zoute of bittere smaken is typisch voor de Belgische keuken. Bijvoorbeeld in dit kleurrijke voorgerecht (voor 4 personen) dat in geen tijd klaar is. Bereiding (10 min.)recept van het artikel Feestmenu's
Ingrediƫnten
- 2 sneetjes 'pastei 1900' (1 cm dik,)
- 200 g rode vruchten (mengeling van rode bessen, frambozen, bramen, enz. of bosvruchten, diepvries)
- 50 g veldsla
- 1 of 2 witloofstronken
- het sap van 1/2 sinaasappel
- 2 eetl. suiker
- 1 eetl. frambozenazijn
- 1 eetl. maiszetmeel
- 200 g rode vruchten (mengeling van rode bessen, frambozen, bramen, enz. of bosvruchten, diepvries)
- 50 g veldsla
- 1 of 2 witloofstronken
- het sap van 1/2 sinaasappel
- 2 eetl. suiker
- 1 eetl. frambozenazijn
- 1 eetl. maiszetmeel
Voor de vinaigrette:
- 3 eetl. olijfolie
- 1 eetl. frambozenazijn
- 1 eetl. sinaasappelsap
- peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Dien op met een sneetje rozijnenbrood dat u eventueel licht roostert.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1064163
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
506
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Laat het diepgevroren fruit ontdooien.
- Breng in een kookpan 0,5 dl water, het sinaasappelsap, de frambozenazijn en de suiker aan de kook. Bind deze vloeistof met maiszetmeel dat u oplost in wat water.
Laat even doorkoken tot een gebonden saus. Neem van het vuur en schep de saus voorzichtig onder de fruitmengeling. Laat volledig afkoelen.
- Meng alle ingredienten voor de vinaigrette.
- Breng in een kookpan 0,5 dl water, het sinaasappelsap, de frambozenazijn en de suiker aan de kook. Bind deze vloeistof met maiszetmeel dat u oplost in wat water.
Laat even doorkoken tot een gebonden saus. Neem van het vuur en schep de saus voorzichtig onder de fruitmengeling. Laat volledig afkoelen.
- Meng alle ingredienten voor de vinaigrette.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid