Bereidingswijze
Voeg de diepgevroren mantelschelpnoten toe en breng weer tot tegen het kookpunt.
Neem de pan van het vuur en laat 5 min. staan. Zo worden de mantelschelpnoten gaar.
Neem de pan van het vuur en laat 5 min. staan. Zo worden de mantelschelpnoten gaar.
Haal daarna de mantelschelpnoten uit de pan en hou ze warm. Zeef het kookvocht.
Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en roer er 2 afgestreken eetl. bloem door. Voeg de tomatenpuree toe en leng al roerend aan met het gezeefde kookvocht.
Klop intussen de eidooier los in 1 dl room en 1 eetl. cognac. Doe er de gesnipperde
basilicum bij. Giet er de soep bij en roer goed. Breng op smaak met cayennepeper,
peper en zout.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke tomatenroomsoep, met mantelschelpnoten (een soort kleine
sint-jakobsnoten) en basilicum. Een fijne soep voor een feestelijk etentje.voor 4 personen; Bereiding (20 min.)recept van het artikel Feestmenu's
sint-jakobsnoten) en basilicum. Een fijne soep voor een feestelijk etentje.voor 4 personen; Bereiding (20 min.)recept van het artikel Feestmenu's
Ingrediƫnten
16-20 mantelschelpnoten (diepvries)
- 400 ml visfond (bokaal)
- 1 soepkop soepgroenten (diepvries)
- 1 eetl. cognac
- 1 eetl. tomatenpuree
- 2 eetl. bloem
- 2 eetl. boter
- 1 dl room
- 1 eidooier
- 1 eetl. fijngesnipperde peterselie
- kruiden:
1 takje tijm
een blaadje laurier
cayennepeper
2 eetl. verse basilicum
- peper en zout
- 400 ml visfond (bokaal)
- 1 soepkop soepgroenten (diepvries)
- 1 eetl. cognac
- 1 eetl. tomatenpuree
- 2 eetl. bloem
- 2 eetl. boter
- 1 dl room
- 1 eidooier
- 1 eetl. fijngesnipperde peterselie
- kruiden:
1 takje tijm
een blaadje laurier
cayennepeper
2 eetl. verse basilicum
- peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Schep de soep in diepe borden en schik er 4 a 5 mantelschelpnoten middenin. Bestrooi met fijngesnipperde peterselie en serveer met stokbrood.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1064162
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
2551
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Breng 400 ml visfond aan de kook met 2 dl water, een soepkop soepgroenten, een takje
tijm en een blaadje laurier. Laat 5 min. doorkoken.
tijm en een blaadje laurier. Laat 5 min. doorkoken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid