Geglaceerde perencreme

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/05/2003 - 10:03
Bereidingswijze
Klop met de garde van uw mixer het ei met de suiker tot een vrij dikke massa (het best in een hoge beker). Voeg al kloppend het maismeel toe.


Breng de melk aan de kook en giet ze op de luchtige eiermassa . Zet nog even op het vuur en roer verder tot de creme dikt (niet laten koken) .


Neem de pan van het vuur. Voeg 0,5 dl sap van de peren toe en 1 eetl. perenlikeur. Klop met de mixer tot een homogene creme.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een verfijnd nagerecht, dat u grotendeels vooraf kunt klaarmaken. voor 4 personen; Bereiding (15 min.)recept van het artikel Feestmenu's
Ingrediƫnten
- 4 halve peren (blik)
- 2 dl melk
- 2 eetl. suiker (afgestreken)
- 1 eetl. perenlikeur
- 1 eetl. maismeel (afgestreken)
- 1 ei

Voor de versiering:

- 2 eetl. bloemsuiker
- 2 eetl. amandelschilfers
- enkele rode vruchten zoals aardbeien, frambozen, enz.

Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Verdeel de perencreme over 4 borden. Schik er een in waaiervorm gesneden halve peer bovenop. Bestrooi met amandelschilfers en bloemsuiker. Laat even kleuren onder de grill en versier de borden met de rode vruchten.

tip


U kunt dit gerecht ook vooraf klaarmaken. Bestrooi de creme in dat geval met wat poedersuiker en dek af zodat er zich geen korst vormt bij het afkoelen.
Schik er net voor het opdienen de peren op. Alvorens te grillen, laat u de perencreme ? 5 min. verwarmen in de oven (180 ?C).

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1064161
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
859
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Laat de peren uitlekken en vang 0,5 dl sap op.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vifke
Gelegenheid