Bereidingswijze
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en doe er de diepgevroren soepgroenten in. Laat al roerend even stoven.
Strooi er de bloem over en roer om. Laat even bakken.
Leng aan met de gevogeltefond en 400 ml water. Breng aan de kook en laat vervolgens ? 15 min. afgedekt zachtjes pruttelen.
Mix zeer fijn.
Klop de eidooier met de lichte room en de kerrie in een soepterrine.
Giet er de gemixte soep in en roer om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout
Strooi er de bloem over en roer om. Laat even bakken.
Leng aan met de gevogeltefond en 400 ml water. Breng aan de kook en laat vervolgens ? 15 min. afgedekt zachtjes pruttelen.
Mix zeer fijn.
Klop de eidooier met de lichte room en de kerrie in een soepterrine.
Giet er de gemixte soep in en roer om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze fijne roomsoep (4 personen) is zeer eenvoudig te bereiden. Succes verzekerd; Bereiding (20 min.)recept van het artikel Feestmenu's
Ingrediƫnten
400 g soepgroenten(diepvries)
- 400 ml gevogeltefond (bokaal)
- 1 appel
- 2 eetl. bloem
- 1 eidooier
- 2 dl lichte room (15 % vetgehalte)
- 2 eetl. boter
- 1 eetl. citroensap
- 1,5 eetl. kerrie - nootmuskaat
- peper en zout
- 400 ml gevogeltefond (bokaal)
- 1 appel
- 2 eetl. bloem
- 1 eidooier
- 2 dl lichte room (15 % vetgehalte)
- 2 eetl. boter
- 1 eetl. citroensap
- 1,5 eetl. kerrie - nootmuskaat
- peper en zout
Leuke tips
Versier elk bord met appelstukjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1064158
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
1851
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de appel in heel kleine blokjes en bak kort goudbruin in 1 eetl. boter. Besprenkel met citroensap.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid