Kalkoen met zuiderse tomaatjes en basilicum

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/05/2003 - 07:51
Bereidingswijze
Bereid de saus voor: smelt 1 eetl. boter in een kookpot en doe er de champignonschijfjes in. Laat al roerend 5 min. stoven. Voeg de gevogeltefond toe en 3 eetl. tomatenreepjes. Laat 2 min. koken.



Beleg de helft van elke kalkoensnede met een laagje tomatenreepjes en vouw dicht (goed aandrukken). Schik in een ovenschotel en besprenkel met de olie uit de tomatenmarinade. Zet koel weg.

Schuif de schotel in de voorverwarmde oven (200 ?C) en laat gedurende 30 min. braden.



Verwarm de saus en bind lichtjes met sausbinder. Snipper de basilicumblaadjes fijn. Neem de saus van het vuur en roer er 2 eetl. koude boter door en de basilicum. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen, Bereiding (Mag enkele uren vooraf (10 min.)+ Op het moment zelf (5 min. + 30 min. in de oven)


Ingrediƫnten
1 kg borstfilet van kalkoen (dunne sneden, ? 1,5 cm)
- 200 g gedroogde tomaten
- 3 eetl. boter
- 3 takjes verse basilicum
- 250 g champignons
- 2 dl gevogeltefond (bokaal)
- instantsausbinder
- peper en zout
Leuke tips
Tip

Gebakken courgetteschijfjes: snij een cour-gette in schijfjes van 1 cm dik en bak ze in hete olijfolie gedurende 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout, en een snuifje Provencaalse kruiden.

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1064136
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
1534
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

- Snij de champignons in schijfjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vifke
Gelegenheid