Tournedos met parfait van eendenlever

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/04/2003 - 21:12
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een pan en schroei de tournedos aan beide zijden dicht(even maar,in en uit de pan).Haal vlees uit de pan en schik in een ovenschotel(geen vetstof nodig).Snij de 2 sneden van de parfait van eendenlever(1 cm dik)en snij diagonaal nog een keer door zodat u driehoekjes bekomt.Schuif de schotel met de tournedos in de voorverwarmde oven(225*)en laat 10 min. braden.Intussen bereid u de saus:giet 1 dl porto in de pan en schraap de braadresten goed los.Voeg nog 1,5 dl water en het extract toe.Giet er ook de room bij en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.Haal de ovenschotel uit de oven en kruid het vlees met p+z.Schik een tournedos op elk bord en leg er een driehoekje eendenparfait op.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 tournedos,200 gr parfait van eendenlever,1 dl rode porto,1/2 koffiel.vleesextract,1,5 dl room,2 eetl olijfolie met truffel,p+z.
Leuke tips
Serveer onmiddelijk met de saus en geef er hertoginneaardappelen bij en gestoofd witloof(licht gekarameliseerd met wat suiker).
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1064127
Homepage ID
1208527
Smaak
A
Teller
1059
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
staerencarine
Gelegenheid