Bereidingswijze
Schuif de schotel in de voorverwarmde oven(200*)en laat gedurende 30 min. braden.Verwarm de saus en bind lichtjes met sausbinder.Snipper de basilicumblaadjes fijn.Neem de saus van het vuur en roer er 2 eetl.koude boter door en de basilicum.Breng op smaak indien nodig met p+z.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 kg borstfilets van kalkoen(dunne sneden,1,5 cm ongeveer),200 gr gedroogde tomaten,3 eetl. boter,3 takjes verse basilicum,250 gr champignons,2 dl gevogeltefond,instantsausbinder,p+z.
Leuke tips
Snij de kalkoenfilets in dikke schuine sneden en schik er enkele op elk bord.Lepel er wat saus rond.Lekker met fijne boontjes en aardappelgratin.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1064122
Homepage ID
1208527
Smaak
A
Teller
827
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de gedroogde tomaten in reepjes.Snij de champignons in schijfjes.De saus mag ongeveer een 10 min. vooraf gemaakt:smelt 1 eetl. boter in een kookpot en doe er de champignonschijfjes in.Laat al roerend 5 min. stoven.Voeg de gevogeltefond toe en 3 eetl.tomatenreepjes.Laat 2 min. koken.Beleg de helft van elke kalkoensnede met een laagje tomatenreepjes en vouw dicht(goed aandrukken).SChik in een ovenschaal en besprenkel met de olie uit de tomatenmarinade.Zet koel weg.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid