Bereidingswijze
Als het vlees geheel is afgekoeld, het in dunne plakjes snijden en laag om laag met saus bedekken. De laatste laag moet bedekt zijn met de saus.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
Groot stuk kalkoensvlees (ca. 900gr), 1 Ui, 1 Grote wortel (of 2 kleinere), 2 stengels selderij, 2 Laurierblaadjes, 1 kruidenbouillonblok
Voor de saus:
2 blikjes tonijn in olijfolie, 4 flinke eetlepels mayonaise, 6 zoetzure augurkjes, 2 theelepels kappertjes, zuur van de augurkjes (of azijn), peper en zout naar smaak
Voor de saus:
2 blikjes tonijn in olijfolie, 4 flinke eetlepels mayonaise, 6 zoetzure augurkjes, 2 theelepels kappertjes, zuur van de augurkjes (of azijn), peper en zout naar smaak
Leuke tips
De vittel tonne evt. decoreren met plakjes augurk, kappertjes en met zilveruitjes.
Lekker met aardappelpuree en snijbonen of broccoli.
Lekker met aardappelpuree en snijbonen of broccoli.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1064121
Homepage ID
1212657
Smaak
A
Teller
675
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het kalkoensvlees met de ui, wortel, selderij, laurier en het kruidenbouillonblok (geheel onder water) aan de kook brengen, vervolgens zo zacht mogelijk aan de kook houden (sudderplaatje). Ongeveer 1 1/2 uur op laten staan. Vervolgens het gas uitdraaien en het vlees in het kooknat geheel laten afkoelen (zo blijft het vlees zachter en droogt niet uit)
Voor de saus:
Alle sausingredienten met een staafmixer pureren tot er een smeuige saus ontstaat. Evt. zuur van de augurkjes toevoegen als de saus te compact is.
Voor de saus:
Alle sausingredienten met een staafmixer pureren tot er een smeuige saus ontstaat. Evt. zuur van de augurkjes toevoegen als de saus te compact is.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid