Bereidingswijze
Bak de droge vruchten in boter, samen met de partjes sinaasappel. Voeg de doormidden gesneden vanillestok toe en de zeste van sinaasappel (raspsel van de huid). Bestrooi met 1 eetlepel suiker en laat karameliseren. Flambeer met Grand Marnier en blus de vlam met sinaasappelsap. Laat het vocht inkoken tot een siroop die de vruchten bedekt. Bestrooi met licht geroosterde notenmengeling.
Vertel iets leuks over dit recept
Voor 4 personen;
Ingrediƫnten
4 droge vijgen
4 droge abrikozen
8 dadels
4 droge pruimen
1 sinaasappel, met de schil in partjes gesneden
zeste van 1/2 sinaasappelschil
1 vanillestok
1 dl Grand Marnier
1 dl sinaasappelsap
een klontje boter
mengeling van noten (50 g)
kaneelijs
4 droge abrikozen
8 dadels
4 droge pruimen
1 sinaasappel, met de schil in partjes gesneden
zeste van 1/2 sinaasappelschil
1 vanillestok
1 dl Grand Marnier
1 dl sinaasappelsap
een klontje boter
mengeling van noten (50 g)
kaneelijs
Leuke tips
Serveer de vruchten met bolletjes kaneelijs.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1063949
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
760
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid