Bereidingswijze
Leg de bloem zo'n 20 minuten op een bakplaat in een hete oven tot ze bruin is. Bereid de soep. Kleur het afval van de paddestoelen met de sjalotten, de laurier en de knoflook in een pan met vetstof. Blus de warmte met port en kook het vocht in. Voeg de witte wijn toe en laat het vocht nogmaals inkoken. Voeg de bouillon toe, de melk en de room en laat alles 20 minuten koken. Mix de soep in de blender van de mixer en zeef. Klop de soep op met klontjes koude boter. Giet enkele druppels truffelolie over de paddestoelen. Bestrooi paddestoelen en soep met bloem.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
....jus met laurier en gebrande bloem; soep voor 4 pers. lekker op een buffet
Ingrediƫnten
100 g boleten
100 g girolles
100 g shii-takes
100 g hoorn des overvloeds (paddestoelen)
5 blaadjes laurier
1 takje tijm
5 takjes peterselie
8 kerstomaatjes
100 g bloem
2 sjalotten
1 teentje knoflook
1 dl witte wijn
1 dl port
1 dl gevogeltebouillon
1dl room
1dl melk suiker
zout en peper van de molen botertruffelolie
100 g girolles
100 g shii-takes
100 g hoorn des overvloeds (paddestoelen)
5 blaadjes laurier
1 takje tijm
5 takjes peterselie
8 kerstomaatjes
100 g bloem
2 sjalotten
1 teentje knoflook
1 dl witte wijn
1 dl port
1 dl gevogeltebouillon
1dl room
1dl melk suiker
zout en peper van de molen botertruffelolie
Leuke tips
Serveer ze afzonderlijk.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1063947
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
1372
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de paddestoelen schoon en bewaar het afval voor de saus. Bak de paddestoelen per soort en kruid met peper, zout en suiker. Blus de warmte met een weinig bouillon. Doe alle paddestoelen in een 'cocotte' en voeg een kruidentuiltje toe (peterselie, tijm, 1 blaadje laurier). Laat alles enkele minuten sudderen en voeg voor het opdienen de kerstomaatjes toe.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid