Bereidingswijze
Haal uit de oven en haal het vlees van de beenderen. Zeef de jus en laat het vocht inkoken tot een siroopachtige saus. Plet het vlees met een vork en meng het met vet en siroopsaus. Breng de rillettes op smaak met suiker, zout en peper van de molen. Laat een nacht in de koelkast rusten.
Serveer de rillettes met toast en eventueel wat uienconfit.
Bereid het garnituur: Haal met een uitsteeklepel bolletjes uit de appelen. Bak deze kort in wat boter, samen met een takje rozemarijn. Voeg wat suiker toe en laat de appelballetjes karameliseren.
Bereid de vinaigrette: Meng alle ingredienten. Verwarm de vinaigrette kort en meng met de sla.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rillettes van fazant, slaatje met gebakken appeltjes en vinaigrette met walnoten
Ingrediƫnten
Voor de rillettes:
1 fazant
1 ui
1 wortel
2 teentjes knoflook
2 dl port
5 dl kippenbouillon
1 blaadje laurier
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 dl ganzenvet of smout
peper
zout
suiker
1 fazant
1 ui
1 wortel
2 teentjes knoflook
2 dl port
5 dl kippenbouillon
1 blaadje laurier
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 dl ganzenvet of smout
peper
zout
suiker
Voor de sla:
200 g raketsla
2 appels ( Jonagold)
1 takje rozemarijn
Voor de vinaigrette:
25 cl notenolie
25 cl olijfolie
10 walnoten grof gehakt
2 el aceto balsamico
1 tl honing
snuifje zout en suiker
peper van de molen
Leuke tips
Dresseer de sla in het midden van het bord. Leg de toast op de sla en versier de bordspiegel met vinaigrette. Leg de appelballetjes naast de sla.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1063944
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
2432
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De dag ervoor: Versnijd de fazant en kleur de stukken in een pan met boter en olijfolie, kruid met peper en zout. Leg de goudbruin gekleurde stukken in een braadslede. Kleur de wortelen en ui met geperste knoflook, laurier, tijm en rozemarijn in olijfolie en blus de warmte met port. Voeg de groenten bij de fazant en bevochtig met hete kippenbouillon, zodat alles onder staat. Bedek de braadslede met aluminiumfolie en laat het gevogelte 4 uur zachtjes sudderen in een oven op 150?C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid