Vismousse met Makreel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/02/2003 - 23:39
Bereidingswijze
Bekleed de vorm met in dunne, ronde plakjes gesneden komkommer en eveneens in ronde, maar
even gekookte, plakjes winterwortel.
Schep de vismousse in de cakevorm.
Laat het
geheel afkoelen en een paar uur opstijven in de koelkast.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 200 gr. gerookte makreelfilet
  • 300 gr. kabeljauwfilet
  • 2 1/2 dl. visbouillon
  • 10
    gr. gelatine
  • 15 gr. boter
  • 15 gr. bloem
  • halve boursin of vergelijkbare roomkaas

  • 1 1/4 dl. slagroom
  • 1 komkommer
  • Leuke tips
    Stort de mousse op een mooie schaal en snij het in niet te dunne plakken.
    Prettige jaarwisseling.
    Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Buffet
    Recept ID
    1063926
    Homepage ID
    1050039
    Smaak
    H
    Teller
    2991
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Maak de vis schoon en pocheer ze in circa 10 minuten in de visbouillon gaar.
    Pureer het
    visvlees (kabeljauw en makreel) in de keukenmachine.
    Zet de gelatine in de week.
    Smelt
    boter in een pannetje en roer er de bloem door.
    Schenk er voorzichtig de bouillon door.

    Laat dit binden.
    Knijp de gelatine uit en los dit, van het vuur af, op in de hete saus.

    Verkruimel het kaasje en los dat op in de saus.
    Vermeng de saus met de gepureerde vis.

    Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
    Klop slagroom stijf en spatel dit luchtig door de
    vismousse.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    mrs-santa
    Gelegenheid