Brochetjes met zeevruchten.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/27/2003 - 14:44
Bereidingswijze
maak de saus.Doe de fijngesnipperde ui met de azijn en 1 dl van het pocheervocht van de sint-jacobsvruchten in een pannetje.Laat op een hevig vuur inkoken tot er nog ongeveer 4 eetl.vloeistof overblijven.Roer de bloem los in de room.Giet bij het sausje en laat indikken onder voortdurend roeren.Hou de saus warm op een zacht vuur en rooster intussen de brochetten onder de hete grill of op een tafelgrill.Reken zo een 4 tot 5 min.,tot de bacon knapperig is.Keer ze vaak om.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
TIP:zowel de saus als de brochetjes kunt u alvast voorbereiden.Verwarm de saus eventueel in een warmwaterbadje terwijl u de brochetjes roostert
Ingrediƫnten
36 sint-jakobsvruchten,2 dl droge witte wijn,1 eetl.citroensap,2 eetl.gehakte peterselie,2 teentjes look,4 plakjes bacon in reepjes,30 gr gesmolten boter,p+z.Voor de saus:1 kleine ui,2 eetl.witte wijnazijn,2 dl room,1/2 theel.bloem.
Leuke tips
Serveer de saus apart in een kommetje,en gef er pasta of rijst bij.Dit receptje zou ook als voorgerechtje of borrelhapje geserveerd kunnen worden.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
D
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1063184
Homepage ID
1208527
Smaak
A
Teller
820
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pocheer de sint-jacobsvruchten 1 a 2 min. in de witte wijn met citroensap.Schep ze uit het kooknat of giet ze af.Bewaar in elk geval het kooknat.Vermeng in een diep bord de heel fijngehakte peterselie met de geplette look.Wentel de sint-jacobsvruchten door de peterselie.Prik ze, afwisselend met baconreepjes op spiesjes.Krui met(weinig)z+p.BEstrijk de brochetjes met gesmolten boter.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
staerencarine
Gelegenheid