Bereidingswijze
Doe de oesters open en haal het vlees eruit boven een slakom.Zeef het opgevangen water boven een kookpan.BReng het bijna aan de kook en dompel de oesters er 30 sec.in. laat ze uitlekken en zet het water opzij.Spoel de lege schelpen en schik ze mooi op een laag grof zout in een gratineerschotel.Leg in elke schelp een oester.VOor de sabayon:giet het water van de oesters weer in de kookpan samen met de champagne,p+z en breng het geheel aan de kook gedurende 3 min.Zet het opzij.Klop de eidooiers in een andere kookpan tot een schuimige massa en voeg er geleidelijk,onder voortdurend roeren,het mengsel met de champagne aan toe.Laat het 3 min.indikken op een zacht vuur onder voortdurend kloppen en voeg er dan de room aan toe.Klop het geheel op en verdeel de sabayon over de oesters.Zet 2 min.onder de ovengrill.Versier met dille en kaviaar en dien onmiddelijk op.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
GEgratineerde oesters met sabayon van champagne.Dit gerecht is zeer geschikt met de feestdagen.
Ingrediƫnten
24 grote oesters,20cl champagne brut,5 eidooiers,1 eetl.zure room,fijngehakte takjes dille voor de versiering,60gr kaviaar,1kg grof zeezout(voor de schotel),z+p.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1063067
Homepage ID
1208527
Smaak
A
Teller
1265
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid