Bereidingswijze
Maak de groenten schoon. Snijd de prei in stukken. Halveer de champignons maar houd 4 kleine champignons apart voor de garnering. Kook de prei en de champignons gaar in ong. 300 ml water. Voeg de bouillon, de koffiemelk, 3/4 van de tuinkers en de helft van de forel toe en pureer de soep. Lat de soep goed doorwarmen. Snij intussen de overblijvende forel in kleine stukjes en de champignons in dunne plakjes. Voeg de champignons en de forel bij de soep. Breng eventueel op smaak met wat peper. Laat de soep nog even verwarmen (niet meer koken).
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht - soep voor 4 pers. 138 Kcal. per pers.
Ingrediƫnten
100 g gerookte forel; 100 g champignons; 2 stengels prei; 1 bakje tuinkers; 150 ml room 20% vet of sojaroom; 800 ml visbouillon; peper
Leuke tips
Verdeel de soep over 4 borden en garneer met enkele takjes tuinkers
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
1062748
Homepage ID
1016052
Smaak
A
Teller
3877
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid