Romige paddestoelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/22/2003 - 11:40
Bereidingswijze
Smelt de boter en de olie in een grote braadpan. Voeg de paddestoelen toe, draai het vuur hoger en roer goed tot het vocht van de paddestoelen vrijkomt. Draai het vuur lager en voeg peper , zout en nootmuskaat toe. Laat een vijftal min. stoven zonder deksel. Haal de paddestoelen uit de pan en meng de room, de madeirawijn en de sojasaus onder het vocht dat in de pan is achtergebleven. Laat dit mengsel tot ongeveer de helft inkoken. Leg nu de paddestoelen terug in de pan en laat ze goed doorwarmen. Schep er de peterselie onder.
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk dieetgerecht: voorgerecht, 251 Kcal. per persoon; voor 4 pers.
Ingrediƫnten
900 g verse witte paddestoelen; 2 afgestreken eetlepels boter; 4 eetlepels olie; enkele snuifjes zout; zwarte peper; een snuifje nootmuskaat; 150 g So Light room; 2 eetl Madeirawijn; 1 eetl japanse sojasaus; 1 flinke bos peterselie
Leuke tips
Deze mix smaakt heerlijk op zuurdesembrood, en doet het ook uitstekend als vulling voor een pannekoek of omelet.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1062242
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
1992
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Wrijf de paddestoelen schoon met een vaatdoek of keukenpapier en snijd ze in dikke sneetjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vifke
Gelegenheid