Bereidingswijze
Laat het bladerdeeg ontdooien en warm de oven voor op 200? C.
Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snij ze in blokjes en doe ze in
de kom samen met de krenten, rozijnen, 2 theelepels kaneel en 2 eetlepels suiker.
Meng alles goed door elkaar. Leg op ieder velletje bladerdeeg een hoopje appelmengsel.
Bevochtig de randen van het bladerdeeg-pakketje. Vouw het pakketje in een driehoek dicht.
Druk de randen goed aan met een vork en leg ze op de bakplaat.
Strijk wat water over de bovenkant van de appelflappen.
Strooi er nog wat suiker bovenop. Bak daarna de appelflappen in 15 a 20 minuten gaar.
Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snij ze in blokjes en doe ze in
de kom samen met de krenten, rozijnen, 2 theelepels kaneel en 2 eetlepels suiker.
Meng alles goed door elkaar. Leg op ieder velletje bladerdeeg een hoopje appelmengsel.
Bevochtig de randen van het bladerdeeg-pakketje. Vouw het pakketje in een driehoek dicht.
Druk de randen goed aan met een vork en leg ze op de bakplaat.
Strijk wat water over de bovenkant van de appelflappen.
Strooi er nog wat suiker bovenop. Bak daarna de appelflappen in 15 a 20 minuten gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
4 blaadjes diepvries bladerdeeg -
2 zure appels -
4 eetlepels krenten -
2 eetlepels rozijnen -
2 theelepels kaneel -
4 eetlepels suiker -
kopje water
2 zure appels -
4 eetlepels krenten -
2 eetlepels rozijnen -
2 theelepels kaneel -
4 eetlepels suiker -
kopje water
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1061774
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
879
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid